Gazetevaktim.com

  Ana sayfa > Basında Biz > Gazetevaktim.com

     Antalya'daki Şehircilik ve Teknolojileri Fuarında ilginç ürünler görücüye çıktı. 150 firmanın katıldığı Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'nın ilk konukları belediye başkanları oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, fuarla ilgili olarak, "Burayı gezen bir çok belediye başkanı var. Bir çok arkadaşımız acaba hangi tür yenilikler Türkiye'de uygulanıyor, dünyada uygulanıyor onları da izliyorlar" dedi.Fuarı gezenlerden Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, “Kanal temizleme ile ilgili makineye bakıyoruz, ihtiyacımız var. Teknik arkadaşlarımız bilgi veriyor. İnşallah alacağız. Zaten fuarların güzelliği burada yeniyi takip etmek" diye konuştu. Fuara katılan firmalar ürünlerini belediyelere tanıtmaya uğraştı. 


Sensörlü No-Frost Tabut İlgi Odağı


      Yer altına gizlenebilir çöp kutularından, simülatörlerine, pek çok yeni ürün ziyaretçilere tanıtıldı. Fuara damgasını vuransa hareket sensörlü, no-frost tabut oldu. Tabutla ilgili bilgi veren firma yetkilisi, “Morgumuzun özelliği no-frost özelliğe sahiptir. Cenazede buzlanma karlanma yapmaz, kuru soğutma yaptığı için. Morgumuzda bir alarm sensörü var. En iyi özelliklerimizden bir tanesi. Morgun kapağı açık kaldığında alarm devreye giriyor veya biri şeker komasına girdi öldü zannettik morgun içerisine koyduk. Herhangi bir hareketlilik olduğunda, canlanma belirtisi olduğunda alarm devreye giriyor" dedi.


     Antalya Expo Center'da düzenlenen ve bin 500'ü belediye başkanı olmak üzere aralarında İl Özel İdare genel sekreterleri, satın alma dairesi başkanları olmak üzere 10 binin üzerinde kişinin katılımı bekleniyor. Fuar kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Anfaş işbirliğinde ''Şehircilikte Yeni Teknolojilerin Tanıtımı ve Bilgilendirme Toplantısı'' ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla ''Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi'' konulu toplantılar düzenlenecek. İlginç ürünlerin sergilendiği fuar 30 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.